Pateuri cu ciuperci

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2011 | 5739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina alba,
  • 300 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 5 g drojdie uscata,
  • 100 g unt sau margarina,
  • 1 ou pentru uns,
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ciuperci taiate felii,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua(ajunge si un ou),
  • frunze de patrunjel si marar,
  • sare si piper.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Pentru aluat se framanta bine toate ingredientele(dar fara unt)(important este ca drojdia sa aiba contact numai cu faina).Se lasa la dospit acoperit cu un servet intr-un loc cald.

Intre timp se pregateste umplutura: Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei,cand devine sticloasa se adauga ciupercile si se lasa la calit sa pana se inmoaie.Se adauga sare si piper dupa gust,frunzele de patrunjel si marar tocate marunt.Se ia de pe foc,se lasa putin la racit,si se adauga 2 oua pentru a se lega compozitia,se amesteca toate.

Aluatul dospit se intinde foaie subtire,se unge cu unt pe toata suprafata,se impatura,se intinde din nou cu facaletul,se unge cu unt,se impatura dupa care se intinde o foaie subtire.

Se taie patratele de 10x10 cm,se pune 1 lingura umplutura pe jumatate din suprafata si se impatura pe diagonala.Se ung cu ou batut si se dau la cuptor pentru 35-45 minute.

Se servesc calde dar sunt foarte bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

10.04.2011, 20:13

buuunnneeee

mihaelaM 1

10.04.2011, 20:26

daca e cu ciuperci e bun

amaliatrusca 1

20.04.2011, 22:55

Mimmi, poti sa imi spui te rog - nu se face maia din drojdie? se adauga pur si simplu in faina? Asa vad eu in pozele retetei. Si se lasa la crescut o ora? Si cum se impatura? In doua sau mai multe? Am facut si eu aseara si am facut cu maia, si nu am lasat la crescut, ca nu ziceai nimic de asta, si am impaturit in4 aluatul, dar cind sa rulez iar, din cauza ca pusesem untului, mi se ducea in toate partile aluatul. Si foarte greu sa pun umplutura si apoi sa mai si 'inchid' aluatul peste. Poti sa ma ajuti, te rog? Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu smantana si marar